MiniFabrikam
Menu

Volumental 3D tarama hizmeti , MiniFabrikam'da yayında

30/10/2013

Yorumlar

 
Resim
   İsveç merkezli Volumental.com internet sitesi, kullanıcılarına online 3D tarayıcı işlevini sunuyor. Sadece tek bir sensör yardımıyla bilgisayarınızda etrafınızdaki nesnelerin veya kişilerin üç boyutlu görüntülerini yakalayabileceksiniz. Buradaki 3 boyutlu görüntüden sitemiz kullanıcıları neyi söylemek istediğimizi anlamışlardır. Gerçek ölçülerde 3 boyutlu modellemeden söz ediyoruz. Volumental aracılığıyla oluşturduğunuz 3D dijital dosyalarını çok çeşitli amaçlarla kullanabilirsiniz:
  • İç mimarsanız , üzerinde çalıştığınız mekanın dioramasını çıkartabilirsiniz. Mekanın gerçek ölçülerini çok kısa sürede elde etmeniz de işin bir diğer yönü.
  • Sosyal ağlarda veya çeşitli forumlarda kendi 3 boyutlu görüntünüzü avatar olarak kullanabilirsiniz.
  • Sevdiklerinizle artık topluca fotoğraf çekilmek yerine 3D tarama oluşturabilirsiniz.
  • Büyümekte olan çocuğunuzu her ay veya belirli zaman periyotlarında 3D tarayarak büyümesini gözlemleyebilir, elinizdeki dataları ileride oluşabilecek bir sıkıntıda doktoruna verebilirsiniz.
  • Ve tabii ki taramasını yaptığınız şeyleri istediğiniz ebatlarda bir 3D yazıcıda yazdırabilirsiniz.
   3D tarama ile yukarıda sıraladıklarım dışında neler yapılabileceği hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmında paylaşırsanız seviniriz.


   Volumental'i kullanmak şu an için herkese açık. Yani istediğiniz kadar taramayı sadece siteye ücretsiz üye olarak gerçekleştirme hakkına sahipsiniz. Ancak sadece 3 tarama sonucunu bilgisayarınıza indirme hakkınız var. Daha fazla 3D tarama indirmek isterseniz pro üyeliği satın almanız gerekiyor. Bu noktada MiniFabrikam devreye girerek 3D tarama sonuçlarınızı istediğiniz miktarda indirebilmenize olanak tanıyor.
Bunun için bize , dosyasını indirmek istediğiniz 3D taramanızı ve kullanıcı adınızı bildirmeniz yeterli olacaktır. En kısa sürede tarama sonucunu tarafınıza e-posta yoluyla ileteceğiz.

Yorumlar

2013 'ün kategorisinde en iyisi olan 3D yazıcıları

29/10/2013

Yorumlar

 
Resim
  





  Teknoloji haber ve inceleme sitesi Tom's Guide'a göre 2013 yılının kendi kategorisinde en iyisi olan 3D yazıcıları şunlar:


En düşük bütçeli en iyi 3D Yazıcı : Solidoodle 3. jenerasyon
Resim
Solidoodle 3
Yeni başlayanlar için en iyi 3D yazıcı : Cubify Cube
Resim
Cubify Cube
Kendinizin yapabileceği en iyi 3D yazıcı : RepRap MendelMax
Resim
MendelMax
Kullanımı en kolay 3D yazıcı : MakerBot Replicator 2
Resim
Replicator 2
Küçük işletmeler için en iyi 3D Yazıcı : Stratasys Mojo
Resim
Mojo
Deney yapmaktan hoşlananlar için en iyi 3D yazıcı : Hyrel E2 Hobbyist
Resim
Hyrel E2 Hobbyist
Kaynak : www.tomsguide.com
Yorumlar

Windows 8 . 1   ve 3D yazıcılar

26/10/2013

Yorumlar

 
Resim
   Microsoft 17 Ekim'de yeni işletim sistemi Windows 8'e ilk güncellemesini yayınladı: Windows 8.1
Güncelleme , 230 değişik pazarda ve 37 değişik dilde ücretsiz olarak indirilebilecek. Kutulu olarak da satışa sunuldu.  Bizim açımızdan en önemli özelliği ise daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi 3D yazıcılarla uyumlu bir işletim sistemi haline gelmesidir. Windows 8.1'in desteklemeye başladığı başlıca özellikler şöyle:
  • 3D imalat cihazları için sürücüler (driver)
  • Windows Mağazasındaki uygulamalarda 3D imalat cihazlarını destekleyen uzantılar
  • 3D yazdırma görevlerini sıraya koyabilme özelliği
  • 3D yazıcınıza uygulama atmaya yarayacak API (yazılım ortamı)
   Microsoft önemli 3D yazıcı üreticileriyle temasa geçerek bu özellikleri hazırladı. Önümüzdeki günlerde 3D modellemeyi kolaylaştıracak çizim teknikleri konusunda önemli 3D grafik yazılımı geliştirici firmalarla çalışmalara başlayacakları gelen duyumlar arasında.
Kaynak: www.3ders.org
Yorumlar

James Webb teleskopu ve masaüstü 3D yazıcılar

26/10/2013

Yorumlar

 
ResimProjede Makerbot kullanılmış.
   James Webb uzay teleskopu NASA'nın üzerinde çalıştığı projelerden biri ve bugüne kadar yapılmış en büyük teleskop olacak. Bu teleskopun NIRcam adı verilen özelliği infrared ışınlarını izleme olanağı vererek astronomik gözlemde yeni bir çağ açacak. NIRcam'i üretme işini üstlenen Locheed Martin Gelişmiş Teknoloji Merkezi , projenin prototipleme aşamasında 3D masaüstü yazıcılardan yararlanıyor. Aşağıdaki videoda işi üstlenen firmanın mühendislerinin 3D yazıcıları işlerinde nasıl kullandıkları hakkındaki görüşlerini izleyebilirsiniz:

Kaynak : www.3dprintingindustry.com
Yorumlar

Thingiverse iOS uygulaması çıktı (ücretsiz)

24/10/2013

Yorumlar

 
Resim
Thingiverse iOS uygulaması ekran görüntüleri
   MakerBot masaüstü 3D yazıcılarının sitesi olan Thingiverse'ün ios (Apple) cihazları için olan uygulaması yayınlandı. Uygulamayı App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulama sayesinde Thingiverse'de çok daha hızlı bir şekilde gezinebilir,3D dizaynlarınızı sosyal ağınızda olan kişilerle paylaşabilir,yazdırdığınız modellerin fotolarını Thingiverse'e yükleyebilir ve 3D yazıcılar dünyasından çeşitli haberlere anında erişebilirsiniz.
Yorumlar

HP , 3D yazıcı üretimine geri dönüyor

24/10/2013

Yorumlar

 
Resim
   3D yazıcı üreticileri arasına ilk giren firmalardan birisinin HP olduğu biliniyor. Stratasys firması ile olan anlaşmaları çerçevesinde geliştirdikleri uPrint modeli piyasada halen satılıyor. Fakat 2012 yılında HP , Stratasys ile olan anlaşmalarını sona erdirme kararı aldı. Bu karar , çeşitli çevrelerde farklı yorumlara neden oldu. Ancak ilginç bir şekilde HP 3D yazıcı arge birimi çalışmalarına ara vermedi. geçtiğimiz günlerde şirketin CEO'su Meg Whitman'dan Bangkok'daki bir forumda çarpıcı açıklamalar geldi.

Resim
HP CEO'su Meg Whitman
   Whitman , HP'nin 3D yazıcılar üzerine yenibir teknoloji geliştirmekte olduğunu ve araştırmalarının sonuçlarının 2014 yılı ortalarına doğru netlik kazanacağını söyledi. HP'nin , önceki dönemlerde cam malzemesine 3D yazıcı malzemesi olarak baktığı biliniyor. 3D yazıcılarla camdan ürünler üretilebilecek mi ?
Acaba HP'nin üzerinde çalıştığı yeni teknoloji bu konuyla mı ilgili ? Şimdilik beklemekten başka yapabilecek birşey yok.
Kaynak: www.3dprintingindustry.com
Yorumlar

Her mimarın arabasında bir 3D yazıcı olmalı

23/10/2013

Yorumlar

 
   Şakayla karışık olan başlığımız ilginizi çekmiştir , umarım. Fransa'daki Le Fabshop'tan Bertier arabasıyla trafikte sıkışınca aklına bu çılgın fikir gelmiş: Gelecekte her elektrikli arabada bir 3D yazıcı olursa , araç yol alırken geçen zamanda 3D objeler yazdırmak mümkün olabilir. 
Resim
   Bertier , Renault bünyesindeki araştırma laboratuvarı ile temasa geçerek bir Renault Zoe elektrikli aracını 3D yazıcı laboratuvarına çevirmiş. Arabaya bir tane MakerBot Replicator 2 masaüstü 3D yazıcısı koymuş. Ardından da Paris sokaklarında gezintiye çıkmış. Aşağıdaki videoyu izleyin:
   Yazının başlığını her mimarın arabasında bir 3D yazıcı bulunmalı şeklinde atmamızın nedeninin videodaki mizansenden kaynaklandığını anlamışsınızdır. Mimarımız şantiyeden şantiyeye gezerken projesini geliştirip, laptopunda istediği gibi düzenleyip, yeni şeklinin maketini arabasındaki 3D yazıcısından alabilir.
   Gelecekte bütün arabaların elektrikli olacağını düşünürsek , çağrıldığı konuta giden bir muslukçu , ara bağlantı elemanlarını arabasında bulunan bir 3D yazıcıda yazdırabilir. Diğer bazı benzer meslek dalları için de bu düşünülebilir. Geleceğin üretim şekli böyle olacak.
Kaynak:www.3ders.org
Resim
Resim
Resim
Yorumlar

3D yazdırılmış Golf topu ile ilk denemeler

23/10/2013

Yorumlar

 
Resim
   3D Print Life 'dan ilginç bir deneme: 3D yazdırılmış golf topları. 
Masaüstü 3D yazıcıda üretilmiş bu toplar , orjinal golf topları ile yarışabilir özellikte. Gerçek ebatlarda fakat ağırlığı olması gerekenden az olarak yazdırılmış. İstenilirse yazdırma esnasında ilave malzeme konularak ağırlık istenilen değerlere çekilebilir.
Kaynak: www.3dprintingindustry.com

Yorumlar

İngiltere'de 2013 , 3D yazıcıların yılı oldu

21/10/2013

Yorumlar

 
Resim
   Tüm dünyada Discovery kanalı aracılığıyla çok büyük kitleler tarafından izlenen "The Gadget Show", her yıl İngiliz teknolojiseverleri arasında yaptığı anketi bu yıl da gerçekleştirdi. Ankette kullanıcılara , yıl içerisinde piyasaya sürülen ve en beğendikleri cihaz soruluyor. Bu seneki anket sonuçları 3900 kişinin katılımıyla gerçekleşti ve sonuç açık ara "3D yazıcılar" oldu. 3D yazıcılar toplam oyların üçte birini aldı. Ankette sizin de dikkatini çekeceği gibi "3D yazıcılar" dışındaki cihazlar marka ve modelleriyle listede yer alıyorlar. bunun sebebi 3D yazıcılar arasında herhangi bir modelin diğerlerine göre açık ara yaygınlaşma şansı bulamaması oldu. 3D yazıcılar genelde birbirine benziyor , ancak özellik ve kalite olarak farklı olduğu halde lojistik nedenlerle diğer modeller arasından sıyrılamayan yazıcılar da var. İşte anket sonuçları:

1 3D printers  31%

2 Samsung Galaxy S4  22%

3 Sony 4K OLED TV  13%

4 Sony Xperia Z1  10%

5 Pebble  7%

6 Lenova Horizon Tablet  6%

7 Nvidia Project Shield  5%

8 Razer Blade Pro  3%

9 Fitbit Flex  2%

10 Ouya  1%

Yorumlar

3D yazıcıda yapılmış Jet Motoru

18/10/2013

Yorumlar

 
   Mekaniğe meraklıysanız kendi jet motorunuzu yapmak sizin için oldukça ilginç bir uğraşı olabilir. Yeni Zellanda'dan Gerry Hamilton masaüstü 3D yazıcısında oldukça hoş bir tasarımla, eğitimsel amaçlı bir jet motoru yazdırmış. Turbo fanlı bu gerçek jet motorunu kompresörlü hava ile çalıştırıyorsunuz. İlk türbin dönmeye başladıktan sonra ekstra bir itiş sağlıyor. Hamilton'un , jet motorunun çizim dosyalarını Thingiverse'de bulabilirsiniz.
   Eğitim amaçlı olarak düşünülmüş bu gerçeğinin kopyası jet motoru , gençlerin bilimsel ve mekanik konulara olan ilgilerini artırmak için birebir. Aşağıdaki resimlerde Hamilton'un modelinden yola çıkarak , Thingiverse kullanıcısı dxhacksaw tarafından yazdırılmış jet motorunu görüyorsunuz. dxhacksaw , sayfasında jet motorunu nasıl yaptığını adım adım anlatmış.
Resim
Resim
Resim
Kaynak : www.3ders.org
Yorumlar
<<Önceki
    View my profile on LinkedIn

    Geçmiş Yazılar

    Mayıs 2018
    Nisan 2018
    Mart 2018
    Şubat 2018
    Ocak 2018
    Aralık 2017
    Kasım 2017
    Ekim 2017
    Eylül 2017
    Ağustos 2017
    Temmuz 2017
    Haziran 2017
    Mayıs 2017
    Nisan 2017
    Mart 2017
    Ocak 2017
    Aralık 2016
    Kasım 2016
    Ekim 2016
    Eylül 2016
    Ağustos 2016
    Temmuz 2016
    Haziran 2016
    Mayıs 2016
    Nisan 2016
    Mart 2016
    Şubat 2016
    Ocak 2016
    Aralık 2015
    Kasım 2015
    Ekim 2015
    Eylül 2015
    Ağustos 2015
    Temmuz 2015
    Haziran 2015
    Mayıs 2015
    Nisan 2015
    Mart 2015
    Şubat 2015
    Ocak 2015
    Aralık 2014
    Kasım 2014
    Ekim 2014
    Eylül 2014
    Ağustos 2014
    Temmuz 2014
    Haziran 2014
    Mayıs 2014
    Nisan 2014
    Mart 2014
    Şubat 2014
    Ocak 2014
    Aralık 2013
    Kasım 2013
    Ekim 2013
    Eylül 2013
    Ağustos 2013
    Temmuz 2013
    Haziran 2013
    Mayıs 2013
    Nisan 2013
    Mart 2013
    Şubat 2013
    Ocak 2013

    RSS Beslemesi

Hizmetlerimiz

3 boyutlu baskı
3 boyutlu çizim
3 boyutlu tarama

Hakkımızda

Blog
İletişim

Destek

SSS
Site Kullanım Şartları
MiniFabrikam
Proudly powered by Weebly
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • ***ÇİZİM GÖNDER***
  • 3D yazıcı ne İşe yarar?
  • 3D model ara
  • 3D Çİzİm Yapın
  • Kendİn tasarla
  • GALERİ
    • Fotoğraflar
    • Videolar
  • Sosyal Medya
  • LİNKLER
  • İLGİNÇ PROJELER
  • KİTAPLAR
    • Ücretsİz Kİtaplar
    • ÜCRETLİ KİTAPLAR
  • SSS
  • İLETİŞİM
  • Ana Sayfa
  • Blog
  • ***ÇİZİM GÖNDER***
  • 3D yazıcı ne İşe yarar?
  • 3D model ara
  • 3D Çİzİm Yapın
  • Kendİn tasarla
  • GALERİ
    • Fotoğraflar
    • Videolar
  • Sosyal Medya
  • LİNKLER
  • İLGİNÇ PROJELER
  • KİTAPLAR
    • Ücretsİz Kİtaplar
    • ÜCRETLİ KİTAPLAR
  • SSS
  • İLETİŞİM