Bu konu birden fazla bölümde ele alınacaktır. Çünkü 3D yazıcılarla elektronik kartlar için muhafaza kutuları yapmak bu yazıcıların ne kadar kullanışlı olduklarını göstermek adına başlı başına bir örnek oluşturmaktadır. Örnek olarak ele alacağımız muhafaza kutusu dağcılıkta kullanılan "hızlı tırmanış sistemi" ile ilgili bir cihazın kutusudur: 3D yazıcıların ekonomik kullanımı :
Etrafta 3D yazıcılarının kullanım alanıyla ilgili bir çok söylenti dolanırken bana göre bu aletlerin en etkin kullanım alanlarından bir tanesi elektronik muhafaza kutularının isteğe göre imalatıdır. Daha önce metal plakalardan veya polycase kutular yaptım , ancak sonuçta bu malzemeler oldukça pahalıdır. Mevcut Alternatifler: Her zaman için piyasada mevcut olan kutuları kopyalayarak veya üzerlerinde küçük değişiklikler yaparak kullanmanız mümkündür.Bu bir noktaya kadar tatmin edici ve yeterlidir.Fakat sıkıntı yaratan durumlar da yok değildir:
3D Yazıcılar ile üretilen bir kutu, piyasanın ihtiyacına tam olarak hitap edecektir : Elektronik muhafaza kutularının kullanımı piyasada önemli çeşitlilik arz etmektedirler. Tek bir kutu her karta uydurulmaya çalışılabilir (polycase) , RadioShack proje kutuları gibi kesilerek ve delinerek karta uydurulmaya çalışılan kutular gibi ve karta uygun olarak plastik enjeksiyon veya bu işe uygun metal plakaların kesilip,kıvrılmasıyla elde edilen kutular vardır. Bana sorulacak olsa plastik enjeksiyondan çıkmış veya metal kutuları tercih ederdim.Ve sanırım herkes benim gibi düşünecektir. Ancak plastik enjeksiyon için bir kalıp hazırlanması gerekir ve bu oldukça pahalıdır. Metal de aynı şekilde pahalı bir malzemedir. Çoğu durumda piyasada istediğim gibi kutular bulsam da her zaman için projeme tam olarak uyum sağlayan bir kutu ararım. 3D yazıcılar çok fazla masrafa girmeden tam da istediğiniz gibi kutular hazırlamanızda işinize çok yarayacaklardır. Bu iş için yazıcıya sahip olmanıza da gerek yoktur. Servis sağlayıcılardan yararlanabilirsiniz. Bu yazı serisinde neler anlatacağız ? Bu makalede size elektronik projelerinize muhafaza kutuları yapımında 3D yazıcıların işinizi ne kadar kolaylaştıracağını anlatmaya çalıştık. Yazının bundan sonrası işin dizayn ve çizim kısmıdır. CAD programlarını nasıl kullanmalıyız ? Bunun üzerinde duracağız. 2. Bölümde bir açılır-kapanır kapaklı muhafaza kutusunun nasıl yapılacağını göreceksiniz. 3. Bölümde de kutuların ön panel ve yan yüzlerinde akım konektörleri için yer açmayı öğreneceğiz. * Landon Cox'un www.inhale3D.com'daki yazısından derlenmiştir. |
Geçmiş Yazılar
March 2023
|
Hizmetlerimiz3 boyutlu baskı
3 boyutlu çizim |
Hakkımızda |
Destek |