Günümüzde piyasada mevcut olan 3D kalemlerin kullanımını öğrenmek ve ortaya gözle görünür birşeyler çıkarmak için belirli bir süre üzerlerinde çalışmak gerekmektedir. Bu nedenle el becerisi gelişmiş , sanatsal yetileri bulunan kişilerin kullanması tavsiye edilmektedir. Renegade 3D kalemi de bunlardan birisi. Fakat bu kalem malzeme olarak , sıfır maliyetli ve hatta doğaya katkısından ötürü negatif maliyetli diyebileceğimiz , atık plastik şişe ve torbaları kullanıyor. Bunların yanında tabii ki filament olarak satılan 3D malzemeyi de kullanabiliyor.
Londra merkezli olarak geliştirilen Renegade 3D kaleminin tasarımcısı Daniel Edwards , projesine kaynak aramak için KickStarter'da bir kampanya başlatmış. Edwards , şu anda piyasada bulunan 3D kalemlerden kullanırken filamentlerin oldukça maliyetli olduğunu görmüş ve aklına hem maliyeti azaltan hem de çevreyi koruyan bu çözüm gelmiş. Renegade 3D kalemine malzeme sağlamak için pet şişeyi çeşitli genişliklerde kesmeye yarayan ve adına "ChupaCut" dedikleri özel bir bıçağı kullanıyorlar. Bu bıçak yine özel bir standla beraber kullanılıyor. Standa , standart 3D kalem filamenti de konulabiliyor. Kalemin özel ekstruder yapısı sayesinde değişken miktarda beslenen malzeme nozzle'dan sabit miktarda çıkıyor. Bu sayede düzgün bir malzeme akışı sağlanıyor.
Renegade 3D kalemin dezavantajlı yanı renk konusunda kullanılan geridönüşüm malzemesinin rengine bağlı kalması. Yani eğer elinizde aynı renkte çok sayıda plastik şişe yoksa , projenizi rengarenk tamamlamak durumunda kalabilirsiniz. Tabii ki ortaya çıkan ürünlerin sprey boya veya benzeri tekniklerle renklendirilmesi her zaman mümkün.
Ağustos ayının 15'ine kadar fonlama devam edecek. Bu sürenin sonunda fonlama başarılı olursa , ki bu çok muhtemel , 2017 yılının ilk aylarında ürün katılımcılara gönderilmeye başlanacak.
|
Geçmiş Yazılar
March 2023
|
Hizmetlerimiz3 boyutlu baskı
3 boyutlu çizim |
Hakkımızda |
Destek |